Tryghed og respekt

Vores målsætning er at skabe et trygt miljø hvor der er rart at være ved f.eks hverdag med faste rutiner, at give barnet en god modtagelse om morgenen, lytte til barnet og dets følelser (vrede , glæde, ked af det) behandle barnet med respekt, og  således støtte barnet i en alsidig personlighedsudvikling. Gennem mine mange år som kommunal dagplejer og nu som privat er det en dejlig oplevelse hver gang et barn bliver sendt i børnehave med en masse brugbare værdier i sin rygsæk. En stor glæde at se når de er klar til næste udfordring : Børnehaven. En stor nydelse at få lov at følge børnene´s udvikling fra ½ – 3 år….

Udvikling gennem leg, musik og sang

Vi prioriterer børnenes leg højt – da legen er det  mest betydningsfuld for børn. Igennem legen udvikles fantasi og kreativitet og de lærer noget om sig selv og deres omverden og udvikler sociale kompetencer.

Derfor vægter vi her, at der skal være plads til deres udvikling i legen uden unødig afbrydelse.

 

Små ansvar

Børnene er med til at hjælpe med i de daglige gøremål såsom, at dække bordet, som de gør med stor stolthed, være med til at bage, rydde op mv.

Udeliv

Vi vægter udelivet højt, derfor vil vi sørge for, alt afhængig af børn og vejr, så vidt muligt at komme ud i frisk luft hver dag.

Vi var så heldige at finde søde sponsorer, der tror på projektet, til to flotte Christiania cykler hvor vi har plads til alle 10 børn. Alle nyder disse ture og vi har selvfølgelig hjelme til alle.

Vi tilbyder fotografering af børnene én gang om året.

Dagligdag og kost

Kl. 9 hygger vi med formiddagsmad sammen som altid består af nybagt brød og frugt.

Formiddagen: enten er vi ud at lege, gå ture eller afsted på cyklerne. Eller inde med leg, musik, sang og andre aktiviteter.

Kl. 11 spiser vi middagsmad hvor vi sørger for en sund og varieret kost.

Imellem kl. 12 til ca. 14 sover de kære børn middagslur.

Kl. 14.30 spiser vi frugt og brød.

I dagplejen drikker vi mælk og vand.

Ved særlige lejligheder som fødselsdage, julehygge og fastelavn bryder vi reglerne og hygger gerne med lidt kage og måske saft.